Get Adobe Flash player

Dobrna – Brdce – Basališče

Pot pričnemo v centru Dobrne, kjer krenemo po glavni cesti proti severu, v smeri Hudičevega grabna, Paškega Kozjaka, Paroža, Brdc.

Ko cesta preči potok Dobrnico, še naprej sledimo glavni cesti po dolini. Pri križu opazimo smerokaz za Brdce, kamor lahko pridemo tudi z avtom in si tako skrajšamo dolžino pohoda. Mi pa nadaljujemo naravnost mimo mogočnega dvorca Gutenek in naprej ob Dobrnici do smerokaza, ki nas usmeri desno. Pridružimo se Anini poti, in Gozdni učni poti in se mimo jame Ledenice (Birkeler) podamo strmo v hrib po gozdu do stičišča z glavno cesto, ki pelje na Brdce. Tu zavijemo levo in cesti sledimo do prve kmetije (Marovšek). Markirana pot nas vodi mimo hiše strmo skozi gozd, dokler višje spet ne stopimo na cesto. Po njej hodimo do križišča, kjer se levo odcepi markirana  stranska cesta. Tej sledimo dokler nas markacije ne usmerijo s ceste desno v hrib. Ko zopet stopimo z gozda na cesto smo tik pred obeležjem XIV. divizije na Brdcah. Tu je tudi pravi kraj za počitek. Pot nadaljujemo po cesti mimo kmetije Nerodn, kjer se nam z desne pridružita pot XIV. divizije in Pot po obronkih občine Dobrne in mimo kmetije Krivec. Pri kmetiji Tonač nas markacije usmerijo levo z glavne ceste in nas nanjo spet pripeljejo tik pred dolino Daje. Nekaj korakov naredimo po cesti in že smo na razpotju. Markirana pot nas usmeri desno po cesti proti kmetijama Jernejc. Cesti in markirani poti sledimo mimo kmetij, tu pa nas oznake napotijo strmo v gozd. Kmalu dosežemo najvišji vrh Paškega Kozjaka – Basališče. Vrh žal ni razgleden, zato se lepih razgledov naužijmo preden od kmetije Jernejc stopimo v gozd.

 

Dobrna – Brdce: 2 uri

Brdce – Basališče: 1 ura 30 min

Obvestila


Razpis za volitve organov Planinskega društva Dobrna


Zaključek projekta označitve Kačjega gradu in promocijski materiali


Planinska oprema

PD Dobrna ima nekaj varovalne opreme, katero si lahko člani PD s plačano članarino brezplačno izposodijo po predhodnem dogovoru z vodnikom, ki varovalno opremo hrani. Vodnik bo člana PD tudi poučil o varni in primerni uporabi opreme. Čas brezplačne izposoje je do 7 dni.

Seznam planinske oprema(klik)


URADNE URE
Uradne ure društva so vsako prvo sredo v mesecu od 19. do 20. ure v društvenih prostorih, Dobrna 1a (prizidek OŠ Dobrna).


ČLANARINA
Članarino lahko poravnate z UPN obrazcem na naš transakcijski račun. Obrazec dobite na občnem zboru, v društveni pisarni v času uradnih ur, ali pri Ani Žužek po predhodnem dogovoru na tel. 031 – 789 – 630.