Get Adobe Flash player

Program izletov

Plan izletov vsebuje ture, ki jih po težavnosti delimo v tri skupine:

lahka (L): celotna tura poteka po markiranih poteh, pri katerih si pri hoji ni treba pomagati z rokami. Na strmih pobočjih je pot še vedno dovolj široka, da omogoča varno hojo tudi manj izurjenim. Potrebni sta le pazljivost in dobra kondicija.

zahtevna (Z): tura poteka v celoti po markiranih poteh, ki vodijo tudi čez težja mesta. Zaradi varnosti si moramo pomagati tudi z rokami. Morebitne varovalne naprave so namenjene varnosti in niso nujne za premagovanje težav.

zelo zahtevna (ZZ): tura poteka po markiranih poteh, kjer je uporaba rok nujna. Varovalne naprave omogočajo prehod čez težja mesta. Če jih ne bi bilo, bi se morali varovati z vrvjo. Ture zahtevajo izurjenost in dobro pripravljenost. Ni za vrtoglave.

zimska: lahka snežna tura je tura, v zimskem času, kje na nezahtevnem terenu za lažje in bolj varno gibanje po snegu občasno uporabljamo tudi dereze in cepin.

Opomba: to velja za markirane poti, če pa tura poteka po brezpotju pa to še dodatno oteži gibanje.


Obvestila


Razpis za volitve organov Planinskega društva Dobrna


Zaključek projekta označitve Kačjega gradu in promocijski materiali


Planinska oprema

PD Dobrna ima nekaj varovalne opreme, katero si lahko člani PD s plačano članarino brezplačno izposodijo po predhodnem dogovoru z vodnikom, ki varovalno opremo hrani. Vodnik bo člana PD tudi poučil o varni in primerni uporabi opreme. Čas brezplačne izposoje je do 7 dni.

Seznam planinske oprema(klik)


URADNE URE
Uradne ure društva so vsako prvo sredo v mesecu od 19. do 20. ure v društvenih prostorih, Dobrna 1a (prizidek OŠ Dobrna).


ČLANARINA
Članarino lahko poravnate z UPN obrazcem na naš transakcijski račun. Obrazec dobite na občnem zboru, v društveni pisarni v času uradnih ur, ali pri Ani Žužek po predhodnem dogovoru na tel. 031 – 789 – 630.