Get Adobe Flash player

Dobrna – Kunigunda

Pot pričnemo v centru Dobrne, kjer nas markacije usmerijo proti jugovzhodu mimo trgovine Mercator do mostu čez Dobrnico. Pot nadaljujemo po cesti, ki vodi v Vinsko gorico, dokler zopet ne prečimo potoka Dobrnica. Tu se nam z leve priključi Pot po obronkih občine Dobrna. Smo ob glavni cesti, ki jo prečkamo in pot nadaljujemo po markirani poti mimo kmetije Popek. Takoj nad kmetijo pot preide v gozd in nas dokaj strmo vodi po gozdni poti. Pot se kmalu položi in poteka prečno po pobočju, ter nas kmalu pripelje iz gozda. Za tem pridemo na markirano pot, ki pelje iz Vojnika na Kunigundo. Smo v zaselku Lanšperg ( Rupe ). Markacije nas vodijo do razvalin gradu Lanšperg, ki ležijo na vzpetini, imenovani Gradišče (539m). Tu nas čaka lep razgled in žig. Pot se z vrha spusti po drugi strani na glavno pot, takoj za tem pa nas povede levo z glavne ceste na slabši kolovoz v gozd. Tu zapustimo Pot po obronkih občine Dobrna. Markacije nas po kolovozu skozi gozd spet pripeljejo do jase s kmetijo, mimo katere gremo. Ko pot ponovno pride iz gozda, smo že pri kmetiji Štokovnik. Pot nas vodi levo po cesti nekoliko navzdol do križišča, kjer stoji križ. Tu se naša pot križa s cesto, ki vodi iz Galicije v Šmartno v Rožni dolini. Mi pa se usmerimo po cesti mimo križa v smeri Kunigunde. Pot nas kmalu povede desno strmo v gozd, a nekoliko višje spet pridemo na glavno asfaltno cesto. Tej sledimo mimo par hiš, dokler nas spet ne povede v gozd. Tu se nam malo pod vrhom priključi pot iz Šmartnega v Rožni dolini. Kmalu zagledamo jaso s cerkvijo. Ko pridemo do nje, se nam odpre širok razgled na vse strani. Tik pod vrhom je tudi planinski dom Na Gori, ki ga upravlja PD Galicija.

 

 

Dobrna – Kunigunda: 1ura 30 min do 2 uri

Obvestila


Razpis za volitve organov Planinskega društva Dobrna


Zaključek projekta označitve Kačjega gradu in promocijski materiali


Planinska oprema

PD Dobrna ima nekaj varovalne opreme, katero si lahko člani PD s plačano članarino brezplačno izposodijo po predhodnem dogovoru z vodnikom, ki varovalno opremo hrani. Vodnik bo člana PD tudi poučil o varni in primerni uporabi opreme. Čas brezplačne izposoje je do 7 dni.

Seznam planinske oprema(klik)


URADNE URE
Uradne ure društva so vsako prvo sredo v mesecu od 19. do 20. ure v društvenih prostorih, Dobrna 1a (prizidek OŠ Dobrna).


ČLANARINA
Članarino lahko poravnate z UPN obrazcem na naš transakcijski račun. Obrazec dobite na občnem zboru, v društveni pisarni v času uradnih ur, ali pri Ani Žužek po predhodnem dogovoru na tel. 031 – 789 – 630.