Get Adobe Flash player

Dobrna – Ramšakov vrh

Pot pričnemo v centru Dobrne, od koder sledimo markirani poti, ki vodi mimo Zdravilišča na Paški Kozjak in je opisana v turi: Dobrna -  Paški Kozjak. Omenjeni poti sledimo do križišča, ki je malo naprej od Ramšakove kmetije, kjer se nam z leve priključi Šaleška planinska pot in Pot po obronkih občine Dobrna. Tu zapustimo pot na Paški Kozjak, se obrnemo levo, ter pot nadaljujemo po markirani Šaleški planinski poti proti jugu. Pot nas vodi večinoma po gozdni cesti najprej okoli manjše vzpetine, nato pa skoraj vodoravno do križišča, kjer se desno odcepi pot na Ramšakov vrh. Ta nas povede strmo v hrib in nas kmalu pripelje do vrha. Čakata nas vpisna knjiga in žig. Smo na Ramšakovem vrhu (970m).

 

Vrnemo se lahko po poti pristopa, ali pa sledimo smerokazu, ki nas vabi še do naslednjega, nekoliko nižjega vrha Radojč (937m), ki je oddaljen 30min in naprej do kmetije Tuševo. Omenjeni poti pa lahko sledimo tudi le do prevala, od koder se levo vrnemo do kmetije Vodošek, ki je tik nad vasjo Loka. Od tu se lahko po Loški poti vrnemo v Dobrno. Pot od Vodoška  do Loke ni markirana. Markirana pot nas od Vodoška vabi naprej mimo Lovske koče Vinske gore (793m) in Temnjaka (806m), se kasneje spusti v Loko in naprej ob potoku do Vovkovega mlina v Lokovini. Od tu se lahko po cesti vrnemo v Dobrno.

 

Dobrna – Ramšakov vrh: 2 uri

Ramšakov vrh – Radojč : 30 min

Ramšakov vrh – Lovska koča: 45 min

Lovska koča – Loka – Vovkov mlin – Dobrna: 1ura 45min

Obvestila


Razpis za volitve organov Planinskega društva Dobrna


Zaključek projekta označitve Kačjega gradu in promocijski materiali


Planinska oprema

PD Dobrna ima nekaj varovalne opreme, katero si lahko člani PD s plačano članarino brezplačno izposodijo po predhodnem dogovoru z vodnikom, ki varovalno opremo hrani. Vodnik bo člana PD tudi poučil o varni in primerni uporabi opreme. Čas brezplačne izposoje je do 7 dni.

Seznam planinske oprema(klik)


URADNE URE
Uradne ure društva so vsako prvo sredo v mesecu od 19. do 20. ure v društvenih prostorih, Dobrna 1a (prizidek OŠ Dobrna).


ČLANARINA
Članarino lahko poravnate z UPN obrazcem na naš transakcijski račun. Obrazec dobite na občnem zboru, v društveni pisarni v času uradnih ur, ali pri Ani Žužek po predhodnem dogovoru na tel. 031 – 789 – 630.